Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у січні–березні 2017р. в області вироблено 16,6 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), молока – 85,3 тис.т, яєць – 81,6 млн.шт.

Перевищили рівень січня–березня 2016р. по виробництву м’яса сільгосппідприємства (які складають оперативну звітність) 11 районів Сумщини, з них найбільше: Глухівського, Буринського, Недригайлівського, Тростянецького та Лебединського районів.

Виробництво молока проти січня–березня 2016р. збільшилося у сільгосппідприємствах 6 районів області, а найбільше: у Шосткинському – на 27,5%, Глухівському – на 12,6% та Охтирському – на 10,6%. Середній надій молока від однієї корови (у розрахунку на одну корову молочних порід, яка була в наявності на початок року) збільшився проти січня–березня 2016р. на 58 кг і становив 1200 кг.

Чисельність поголів’я худоби та птиці на 1 квітня 2017р. в усіх категоріях господарств становила 158,3 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. корів – 82,9 тис.голів); свиней – 124,8 тис.голів; овець та кіз – 45,0 тис.голів; птиці – 4587,1 тис.голів.

Начальник Л.І. Олехнович