Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у січні–жовтні 2017р. на Сумщині вироблено 48,8 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 354,6 тис.т молока та 335,3 млн.шт яєць.

Перевищили рівень аналогічного періоду минулого року по виробництву м’яса сільгосппідприємства 8 районів Сумщини, з них найбільше: у Глухівському, Шосткинському та Путивльському районах. Щодо виробництва молока, то воно збільшилося у 7 районах області, а найбільше у Шосткинському – майже на чверть. Середній надій молока від однієї корови в цілому по області збільшився у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 205 кг і становив 4553 кг.

Чисельність поголів’я худоби та птиці на 1 листопада 2017р. в усіх категоріях господарств становила 154,0 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. корів – 81,7 тис.голів), свиней – 119,7 тис.голів, овець та кіз – 43,8 тис.голів, птиці – 5879,5 тис.голів.

Начальник Л.І. Олехнович